Eenlijnsschema van een elektrische installatie 

Bel ons

Het eenlijnsschema is een elektrisch schema dat alle elementen van een elektrische installatie weergeeft. Het toont de plaatsing van lichtpunten, stopcontacten en apparaten in een gebouw. Volgens het Algemeen Reglement Elektrische Installaties (RGI) is het verplicht om voor elke elektrische installatie een éénlijnsschema te hebben.

Het éénlijnsschema laat ook zien hoe de geleiders worden gelegd en hoeveel geleiders er in de installatie worden gebruikt. Het wordt meestal bevestigd aan de elektrische panelen en positieschema’s. Een erkend keuringsorganisme kan vragen om bij een keuring van de elektrische installatie een éénlijnsschema op te stellen.

Het eenlijnsschema is een belangrijk document voor het begrijpen en beheersen van de elektrische installatie van een gebouw. Aarzel niet om een ​​beroep te doen op SCOS, uw gekwalificeerde elektricien, als u uw éénlijnsschema moet maken of bijwerken. Hij kan u adviseren en de nodige werkzaamheden uitvoeren om uw elektrische installatie in overeenstemming te brengen met de geldende normen.

Bel ons